Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

865 Resultaten

Sorteren op
Boek

Gelukkige slaven : roman

Tom Lanoye (Auteur)

Een tragikomedie over twee mannen met dezelfde naam - Tony Hanssen - op twee verschillende continenten en met twee heel verschillende levensvisies. Maar allebei hopen ze op een of andere vorm van verlossing. Wanneer ze elkaar ontmoeten gaat de bal aan het rollen.

Genre
Uitgever

Prometheus (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dertig dagen

Annelies Verbeke (Auteur)

Alphonse is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Alphonse verspreidt rust, mensen stellen zich open voor hem, hebben zo sterk de behoefte aan zijn adviezen dat ze hem gaan opeisen. Alphonse is zich bewust van zijn charisma, maar wil goeroe noch Jezus zijn.

Genre
Uitgever

De Geus (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een klein leven

Hanya Yanagihara (Auteur), Josephine Ruitenberg (Vertaler), Kitty Pouwels (Vertaler)

Vier jongens van begin twintig sluiten vriendschap voor het leven maar toch blijkt dat één van hen een vreselijk geheim met zich meedraagt.

Boek

Dublinezen

James Joyce (Auteur), Erik Bindervoet (Vertaler), Robbert-Jan Henkes (Vertaler)

Bundel met vijftien verhalen waarin de hoofdpersonen op een of andere manier ten prooi vallen aan 'paralyse': een (geestelijke) verlamming die hun leven hopeloos frustreert en die veroorzaakt lijkt te worden door de sociale en religieuze mores van de Ierse samenleving in Dublin aan het begin van de twintigste eeuw.

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Pier en Oceaan : roman

Oek De Jong (Auteur)

In dit boek beschrijft Oek de Jong de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. De roman speelt zich af in Amsterdam en op het Friese en Zeeuwse platteland.

Boek

Een hologram voor de koning

Dave Eggers (Auteur), Gerda Baardman (Vertaler), Lidwien Biekmann (Vertaler), Jan de Nijs (Vertaler)

Alan Clay heeft alles verloren door de crisis: zijn bedrijf, zijn huis, zijn vrouw, zijn kind. Hij reist af naar Saoedi-Arabië, waar hij een deal sluit met koning Abdullah: samen met enkele medewerkers van een bedrijf, gespecialiseerd in holografische presentaties, wacht hij op de koning en zijn entourage, in een laatste poging beslag op zijn huis te voorkomen, de studie van zijn dochter te betalen, en eindelijk iets groots tot stand te brengen.

Boek

De diefstal van mijn jeugd : acht jaar in handen van mijn ontvoerder

Natascha Kampusch (Auteur), Jeannet Dekker (Vertaler)

Autobiografie van de jonge Oostenrijkse vrouw (1988) die op 10-jarige leeftijd werd ontvoerd. Na acht jaar lang door haar ontvoerder misbruikt te zijn, wist ze te ontsnappen. Vanaf ca. 16 jaar.

Uitgever

Meulenhoff (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zeldzame aarden

Sandro Veronesi (Auteur), Rob Gerritsen (Vertaler)

Een man verliest van de ene op de andere dag al zijn zekerheden als zijn kantoor in Rome is verzegeld en zijn compagnon een oplichter blijkt te zijn.

Boek

Moedervlekken

Arnon Grunberg (Auteur)

Nadat hij zich in een vlaag van verliefdheid vergrepen heeft aan een van de verzorgsters van zijn bejaarde moeder kiest een in zelfdoding gespecialiseerde psychiater bij het kiezen van een nieuwe verzorgster voor een onorthodoxe oplossing.

Genre
Uitgever

Lebowski (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

In de tuin van het beest

Leila Slimani (Auteur), Gertrud Maes (Vertaler)

Als een Parijse chirurg erachter komt dat zijn vrouw vreemdgaat met een collega van hem, verhuizen ze naar het platteland waar minder verleidingen zijn voor zijn echtgenote, die vrijt met elke man die ze tegenkomt.

Genre
Uitgever

Nieuw Amsterdam (© 2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Afscheid van de wapenen

Ernest Hemingway (Auteur), Katja Vranken (Vertaler), Jan Vantoortelboom (Inleider)

De liefdesgeschiedenis tussen een Amerikaanse luitenant en een Engelse verpleegster tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog.

Boek

Exit West

Mohsin Hamid (Auteur), Saskia van der Lingen (Vertaler)

Een verliefd stel leeft een magisch vluchtelingenbestaan: steeds stappen ze door een deur naar een nieuw leven in een nieuwe omgeving.

Genre
Uitgever

De Bezige Bij (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Winter

Ali Smith (Auteur), Karina van Santen (Vertaler), Martine Vosmaer (Vertaler)

Als de zoon van een zakenvrouw een vervangster voor zijn net weggelopen vriendin meeneemt naar het kerstdiner van zijn moeder en ook nog een zus van zijn moeder uitnodigt van wie zij is vervreemd, zijn de rapen snel gaar.

Genre
Uitgever

Prometheus (2018)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Goede mannen

Arnon Grunberg (Auteur)

Als zijn ongelukkige zoon voor de trein springt, komt het leven van de vader op zijn kop te staan en het noodlot blijft hem daarna achtervolgen, hoezeer hij ook zijn best doet om postief te blijven.

Genre
Uitgever

Nijgh & Van Ditmar (© 2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Gevangen

Stephen King (Auteur), Hugo Kuipers (Vertaler)

Op een mooie herfstdag wordt een stadje in de Amerikaanse staat Maine volledig van de buitenwereld afgesneden door een geheimzinnige, onzichtbare energiekoepel. Niemand kan er meer in of uit. Waar komt de koepel vandaan en wat is de bedoeling? In het stadje ontstaat steeds meer angst, chaos, onzekerheid en paniek. Langzaamaan wordt alles schaarser, vervuilt de lucht en raakt de zuurstof op. Om de koepel heen doen de media verslag.

Uitgever

Luitingh (2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De stiefmoeder

Renate Dorrestein (Auteur)

Al twaalf jaar vormt de succesvolle kunstenares Claire met haar man Axel en zijn dochter Josefien een hecht gezin, niet van echt te onderscheiden. Maar sinds Josefien haar stiefmoeder een geheim heeft toevertrouwd, is het gedaan met de harmonie.

Boek

Alles wat er was

Hanna Bervoets (Auteur)

Acht mensen zijn na een apocalyptische knal voor langere tijd in een schoolgebouw opgesloten, tot elkaar veroordeeld.

Genre
Uitgever

Atlas Contact (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een trouwe vrouw : roman

Jane Gardam (Auteur), Gerda Baardman (Vertaler), Kitty Pouwels (Vertaler)

De vrouw van een gepensioneerde rechter kijkt terug op hun huwelijk.

Genre
Uitgever

Cossee (2017)

Taal
Serie

Old filth (2)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ongeduld

Stefan Zweig (Auteur), Janneke Van der Meulen (Vertaler)

Een verlamde freule in een garnizoensstad in het Oostenrijkse-Hongaarse keizerrijk in 1913/1914 wordt verliefd op een officier.

Boek

De mensengenezer : roman

Koen Peeters (Auteur)

Remi, voorbestemd om in de Westhoek zijn vader als boer op te volgen, wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. De verhalen van zijn nonkel over de eerste wereldoorlog, een zwarte soldaat en een geest maken diepe indruk op hem. Hij wil andere horizonten opzoeken, treedt in bij de jezuïeten en volgt zijn hart naar Congo, waar hij door het Yaka-volk wordt beschouwd als revenant, een reïncarnatie van hun vroegere chef. Een mensengenezer.