Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

164 Resultaten

Sorteren op
Boek

Morrigan Crow en het wondergenootschap

Jessica Townsend (Auteur), Beatriz Castro (Illustrator), Sabine Mutsaers (Vertaler)

Morrigan (bijna 11) is vervloekt. Alles wat misgaat, is haar schuld en ze zal op haar elfde verjaardag sterven. Gelukkig wordt ze op tijd meegenomen naar de magische stad Nevermoor. Maar om daar te kunnen blijven, moet ze vier moeilijke opdrachten doen. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Taal
Onderwerp
Serie

Nevermoor (1)

Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Het kerstvarken

J.K. Rowling (Auteur), Jim Field (Illustrator), Wiebe Buddingh' (Vertaler)

Jack is ontroostbaar als hij zijn allerliefste speelgoedknuffel Ut Varken verliest. Van zijn stieffamilie krijgt hij Kerstvarken, een irritante knuffel waar Jack niks van wil weten. Maar dan neemt Kerstvarken hem mee naar het magische Land van Verlies. Zul Jack daar UV kunnen terugvinden? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

De Harmonie (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het weeshuis in de azuurblauwe zee

TJ Klune (Auteur), Anneke Bok (Vertaler), Claudia de Poorter (Vertaler)

Een maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren onderzoekt of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren in een weeshuis op een eiland een te groot gevaar voor de samenleving vormen. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Volt (2022)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Jefferson

Jean-Claude Mourlevat (Auteur), Lies Lavrijsen (Vertaler), Els Dumez-Blocken (Vertaler)

Jefferson de egel wordt valselijk beschuldigd van een gruwelijke daad. Samen met zijn beste vriend Gijsbert start hij een onderzoek om de echte dader te vinden, en belandt zo in de mensenstad. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Lannoo (2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bob Popcorn

Maranke Rinck (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Ellis eet graag popcorn uit de magnetron. Op een dag poft een van de maiskorrels niet tot popcorn. De korrel poft tot een boos mannetje. Hij heet Bob. Ellis wil niet dat iemand hem ziet. Maar het valt niet mee om Bob te verstoppen. Met veel grappige zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

Toffee

Sarah Crossan (Auteur), Sabine Mutsaers (Vertaler)

Allison (16) besluit van huis weg te lopen als haar vader haar begint te mishandelen. Als ze na een overnachting in een oude schuur de demente Marla ontmoet, groeit er begrip en een band tussen hen, en gloort er weer een toekomst voor Allison. Versroman in poëtische korte zinnen.

Genre
Uitgever

Kluitman (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De Godden broers

Meg Rosoff (Auteur), Jenny de Jonge (Vertaler)

Net als elk jaar brengt een gezin een onbezorgde vakantie door aan het strand. Een van de vier kinderen (ik-persoon) overziet alles en vertelt over de Godden broers, de charmante Kit en de onopvallende Hugo. Die tegengestelde karakters zijn de aanleiding voor een opeenstapeling van gebeurtenissen. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Koning van Katoren

Jan Terlouw (Auteur), Dirk Van der Maat (Illustrator)

De koning van Katoren is overleden en er is geen troonopvolger. Zes ministers hebben de macht gegrepen en regeren al zeventien jaar het land. Tot Stach vraagt hoe je koning kunt worden. De ministers geven hem een serie onmogelijke opdrachten.

Uitgever

Lemniscaat (2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Gozert

Pieter Koolwijk (Auteur), Linde Faas (Illustrator)

Ties trekt er vaak op uit met Gozert, zijn onzichtbare vriend. Samen beleven ze de tofste avonturen, al komt Ties daardoor vaak in de problemen. Ties ouders willen dat Gozert verdwijnt en grijpen in. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2020)

Taal
Serie

Gozert (1)

Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Alfabet

Charlotte Dematons (Auteur)

Zie je die boksende beren, die broccoli in bikini op de bloemetjesbank en de baby die in de bolderkar zijn buik laat zien? En wat doet die banaan toch in die badkuip bovenop de berg? Groot tekstloos ABC-prentenboek met paginagrote, gedetailleerde kleurenillustraties rond steeds een letter van het alfabet. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Ik praat als een rivier

Jordan Scott (Auteur), Sydney Smith (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Een jongen voelt zich buitengesloten omdat de woorden nooit goed uit zijn mond komen. Na een slechte woordendag, neemt zijn vader hem mee de natuur in. Zijn vader zegt dat de jongen praat als de rivier, zoals het water dat borrelt, raast en suist. Prentenboek met bijzondere, sfeervolle schilderingen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De geest en het meisje

Lucy Strange (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

1899. Als de graaf is overleden, moet lady Agatha (12) van haar wrede neef Clarence het statige landhuis verlaten. Ze moet bij een arme ganzenhoeder gaan wonen, die beweert dat hij haar echte vader is. En ook nog in een vervallen hutje. Dan verschijnt de geest van een jonge vrouw. Heeft zij iets te maken met Agatha's afkomst? Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Gottmer (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De tunnel

Anna Woltz (Auteur)

Londen, 1940. Ella (14, ik-persoon) schuilt, als de bommen vallen, in de tunnels van de Ondergrondse. Daar leert ze drie jongeren steeds beter kennen. Het zijn Quinn (15), Jay (17) en Quinns grote broer Sebastian, die voor zijn familie niet meer bestaat. En Ella zelf, die is net een jaar ziek geweest. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De meisjes : zeven sprookjes

Annet Schaap (Auteur)

Zeven sprookjesachtige verhalen over meisjes. Over een meisje dat een lieve kikker heeft maar denkt dat ze een prins wil, over een meisje dat als monster geboren wordt en door haar ouders naar een eiland wordt verbannen. Gebaseerd op bekende sprookjesfiguren maar met een stoere, verrassende invulling. Met zwart-witte illustraties in krastechniek. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een huis voor Harry

Leo Timmers (Auteur)

Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis. Kan iemand hem helpen Vera te vinden? Prentenboek met vrolijke, humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

De nacht van Ronke

Jef Aerts (Auteur), Marit Törnqvist (Illustrator)

Hoe leuk het sterrenkundekamp ook is, Ronke wil liever hardlopen. Omdat ze blind is, krijgt ze in het kamp een buddy: Nouri. Hij daagt Ronke uit om te oefenen op de hei. Op haar beurt probeert Ronke hem te overtuigen dat hij contact moet zoeken met zijn opa. Kunnen ze elkaar helpen? Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De boom met het oor

Annet Schaap (Auteur), Philip Hopman (Illustrator)

Een kleine jongen komt uit school, vol van een verhaal. Maar hij kan zijn verhaal nergens kwijt. Ook in het park is iedereen druk. Gelukkig is er de boom met het oor. Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Adres onbekend

Susin Nielsen (Auteur), Lydia Meeder (Vertaler), Barbara Zuurbier (Vertaler)

De bijna 13-jarige Felix doet er alles aan om voor school en zijn vrienden te verbergen dat hij met zijn moeder in een kampeerbusje woont en eigenlijk dakloos is. Maar is dat wel nodig? Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Homme en het noodgeval

Annejan Mieras (Auteur), Linde Faas (Illustrator)

Homme (bijna 10, ik-persoon) krijgt zijn klasgenootje Pien te logeren. Haar moeder is ziek. Pien krijgt zijn kamer en Homme moet bij zijn broer slapen. Homme is jaloers op de aandacht die Pien krijgt. En waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Homme gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mijn jaar in een tent

Tiny Fisscher (Auteur), Sophie Pluim (Illustrator)

Zwaan (12, ik-persoon) wil zich, net als haar school, inzetten voor kinderen in vluchtelingenkampen. Als challenge kiest ze ervoor om buiten in een tent te slapen. Dat valt niet mee, want Zwaan is gauw bang. Hoeveel geld kan ze in een week ophalen, en ook haar angsten overwinnen?

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar