Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

1311 Resultaten

Sorteren op
Boek

Billie & Seb : roman

Ivo Victoria (Auteur)

Een 17-jarige in zichzelf opgesloten jongen die een vriendin heeft die in coma is geraakt, krijgt op kerstavond een geweer en speelt daar met haar spelletjes mee.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Naar het paradijs

Hanya Yanagihara (Auteur), Inger Limburg (Vertaler), Lucie van Rooijen (Vertaler)

Visionaire roman die zich afspeelt in verschillende periodes - verleden, heden toekomst - en situaties in de Verenigde Staten.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zomerwater

Sarah Moss (Auteur), Ine Willems (Vertaler)

Een aantal mensen van verschillende leeftijd en herkomst brengt hun vakantie door op een vakantiepark op het eiland Barra bij Schotland. Het regent elke dag en niemand zoekt contact met elkaar totdat er brand uitbreekt en iedereen te hulp schiet.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Lopen voor je leven

Els Beerten (Auteur)

Noor is achttien en een oertalent als het gaat om hardlopen. Als zij besluit een marathon te gaan lopen, verklaart iedereen haar voor gek. Toch doet zij het. Onderweg draait de film van haar puberteit door haar hoofd. Daarin spelen vriendschappen een grote rol: vriendin Rosie, vriend Mattia en Linda die bij een spel om het leven komt. Een aangrijpend verhaal over jeugd, vriendschap, liefde, sport en dood.

Uitgever

Querido (2005)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Heksengebroed : een hervertelling van De storm

Margaret Atwood (Auteur), Lidwien Biekmann (Vertaler)

Moderne hervertelling in proza van Shakespeare's toneelstuk 'De storm' (1611).

Boek

Gedachten denken

Annelies Beck (Auteur), Hanneke Siemensma (Illustrator)

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ans & Wilma verdwaald

Alice Reijs (Auteur), Ariane Van Vliet (Auteur), Kaatje Vermeire (Illustrator)

De vriendinnen Ans en Wilma verdwalen tijdens een boswandeling. En niet zo’n klein beetje ook, ze moeten zelfs de nacht in het bos doorbrengen, zonder eten! Prentenboek met sfeervolle illustraties in gedekte tinten. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Tegenwoordig heet iedereen Sorry

Bart Moeyaert (Auteur)

Bianca is een meisje met een gebruiksaanwijzing, vindt haar moeder, die al genoeg te stellen heeft met Bianca's broertje. Bianca is onhandelbaar. Dat zegt haar vader. Hij is naar een woongroep verhuisd en heeft zijn dochter liever niet elk weekend op bezoek.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vandaag ben ik blij : het grote emotieboek van Karel

Liesbet Slegers (Auteur)

Soms is Karel boos. En soms is hij bang, verdrietig of juist heel blij. Karel laat zien waarom hij zich zo voelt. Prentenboek met eenvoudige, geschilderde illustraties in verschillende formaten, met flappen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Uitgever

Lev. (© 2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dag

Michael Cunningham (Auteur), Lucie van Rooijen (Vertaler), Inger Limburg (Vertaler)

De lotgevallen van de gezinsleden van een familie in Brooklyn gedurende drie specifieke dagen in 2019, 2020 en 2021.

Genre
Uitgever

Prometheus (2023)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Kop op, Herman!

Yvonne Jagtenberg (Auteur)

Hangbuikzwijn Herman voelt zich rot. Hij heeft ineens nergens zin, maar hij weet niet waarom. De kippen, de kraaien en de haan proberen hem op te vrolijken en Herman doet echt zijn best om zich beter te voelen. Maar soms wil dat gewoon niet lukken. Prentenboek met grappige, aandoenlijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dit is geen dagboek

Erna Sassen (Auteur)

Een 16-jarige jongen treurt over de zelfmoord van zijn moeder en de ruzie met zijn vriendin. Omdat hij zijn bed niet meer uit komt, moet hij van zijn vader een dagboek bijhouden.

Genre
Uitgever

Leopold (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Merel

Sarah Moon (Auteur), Lydia Meeder (Vertaler), Barbara Zuurbier (Vertaler)

Merel wordt van het dak van haar middelbare school gehaald. Hoewel ze zelf beweert geen zelfmoord te willen plegen, belandt ze in een psychiatrisch ziekenhuis. Via therapeutische gesprekken met haar psychiater, dokter Katz, komt de ware toedracht aan het licht. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Boos op baasje

Sofie De Moor (Auteur), Sofie Nachtegael (Illustrator)

De poes Fuji is boos omdat haar baasje steeds van huis is. Maar dan komt vriendin Luca op bezoek en wordt duidelijk waarom het baasje zo vaak weg was. Prentenboek met kleurenillustraties in zachte tonen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2023)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wat ik mooi vind

Milja Praagman (Auteur)

In de kring vertelt de meester over mooie dingen en vraagt hij wat Max mooi vindt. Max kan niets bedenken. Maar onderweg naar huis bedenkt hij van alles: de letter M, mensen in alle kleuren bij de bushalte, paardenogen. Max kan niet wachten om over al dat moois te vertellen! Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De gruffalo

Julia Donaldson (Auteur), Axel Scheffler (Illustrator), L.M. Niskos (Vertaler)

Een muis schrikt zijn belagers af door een afschrikwekkend fantasiedier als vriend te verzinnen. Prentenboek met nai͏̈eve tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kaatje en de juf

Liesbet Slegers (Auteur)

Vandaag gaat Kaatje naar school. Als ze fijn buiten speelt met haar vriendjes Karel en Ali, valt ze op haar knie. Ze is verdrietig maar gelukkig is de juf er, die de kinderen altijd helpt en troost. Dat doet ze ook als Kaatje ruzie heeft om een autootje. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Tintelvlinders en pantoffelhelden

Sanne te Loo (Illustrator), Simon Van der Geest (Auteur), Hans Hagen (Auteur), Monique Hagen (Auteur), Pim Lammers (Auteur), Joke van Leeuwen (Auteur), Erik van Os (Auteur), Elle van Lieshout (Auteur), Bette Westera (Auteur)

Zo boos zijn dat het vanbinnen pief-paf-poeft. Of zo blij dat het jubelt in je tenen! 24 gedichten over allerlei gevoelens die je kunt hebben..Poëzieprentenboek met kleurrijke sfeerillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Nostalgie van het geluk : roman

Amélie Nothomb (Auteur), Daan Pieters (Vertaler)

Voor het eerst in vijftien jaar reist Amelie Nothomb terug naar Japan, het land waar ze geboren werd, als twintiger woonde en zelfs bijna trouwde. Een televisieploegje van France 5 maakt een reportage over haar verblijf, maar dan gebeurt iets onverwachts: na ontmoetingen met enkele oude bekenden, onder wie haar ex-verloofde, komen onnoemelijke emoties bovendrijven.