Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

2636 Resultaten

Sorteren op
Boek

Het verborgen leven van bomen : wat ze voelen, hoe ze communiceren : ontdekkingen uit een onbekende wereld

Peter Wohlleben (Auteur)

Op basis van eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek legt de auteur uit dat bomen ook gevoel hebben, kunnen communiceren, tellen, onthouden en elkaar helpen.

Uitgever

Lev. (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kindertijd

Tove Ditlevsen (Auteur), Lammie Post-Oostenbrink (Vertaler)

Tove groeit na de Eerste Wereldoorlog op in een arbeiderswijk in Kopenhagen waar werkloosheid en armoede heersen. Ze heeft weinig vriendinnen, vult haar poesiealbum met zelfgeschreven gedichten en hunkert naar acceptatie.

Boek

Kaddisj voor een kut

Dimitri Verhulst (Auteur)

Twee verhalen over de rauwe levens van verweesde instellingskinderen.

Boek

De dood in haar handen

Ottessa Moshfegh (Auteur), Lidwien Biekmann (Vertaler), Tjadine Stheeman (Vertaler)

Een oudere vrouw probeert een nieuw, rustig bestaan op te bouwen, maar een briefje met een raadselachtige tekst wordt voor haar een obsessie.

Uitgever

De Bezige Bij (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een heel leven

Robert Seethaler (Auteur), Liesbeth van Nes (Vertaler)

Het leven van een bijna anonieme arbeider in een Oostenrijkse vallei, waar de moderne tijd zijn intrede doet.

Genre
Uitgever

De Bezige Bij (2015)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Dit zijn de namen : roman

Tommy Wieringa (Auteur)

Een grensstad in de steppe. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als Pontus Beg, commissaris van politie, ze laat oppakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt de geschiedenis van hun helletocht, die gaandeweg verweven raakt met de ontdekking van het verhaal over zijn eigen afkomst.

Uitgever

De Bezige Bij (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Rot

Mo Hayder (Auteur), Yolande Ligterink (Vertaler)

Een agente kampt met een zwaar probleem uit haar verleden en krijgt de zaak rond een jong verkracht en vermoord meisje toegewezen.

Genre
Uitgever

Luitingh (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kinderwet

Ian McEwan (Auteur), Rien Verhoef (Vertaler)

Een vrouwelijke rechter in familierecht raakt verwikkeld in een zaak waarin een jonge Jehovah's Getuige (en diens ouders) een voor hem levensreddende bloedtransfusie weigert.

Boek

Het ministerie van opperst geluk

Arundhati Roy (Auteur), Tjadine Stheeman (Vertaler), Lidwien Biekmann (Vertaler)

Het gastenverblijf van een Indiase transgender op een begraafplaats in Old Delhi wordt een toevluchtsoord voor diverse slachtoffers van geweld en onderdrukking in India en Kasjmir.

Genre
Uitgever

Prometheus (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Patricia

Peter Terrin (Auteur)

Als een vrouw haar telefoon in bad laat vallen, verlaat ze in paniek haar huis en laat haar 5-jarige zoontje in bad achter.

Uitgever

De Bezige Bij (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De sympathisant

Viet Thanh Nguyen (Auteur), Paul Bruijn (Vertaler), Jetty Huisman (Vertaler)

Als in Vietnam de oorlog in alle hevigheid woedt en de Vietcong oprukt naar Saigon krijgt een revolutionaire Vietnamese officier van de communisten de opdracht de Zuid-Vietnamezen te bespioneren.

Uitgever

Uitgeverij Marmer (© 2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Al wat schittert

Eleanor Catton (Auteur), Gerda Baardman (Vertaler), Jan de Nijs (Vertaler)

Aangetrokken door de goudkoorts in Nieuw-Zeeland belandt een jonge Schot in 1866 vrijwel direct na zijn aankomst in een geheime bijeenkomst van twaalf mannen die proberen enkele raadselachtige misdrijven te ontrafelen die op een en dezelfde dag hebben plaatsgevonden.

Boek

De nachten van de pest : roman

Orhan Pamuk (Auteur), Hanneke Van der Heijden (Vertaler), Margreet Dorleijn (Vertaler)

Een sultan van het Ottomaanse Rijk isoleert in 1901 een eiland nadat daar een pestepidemie is uitgebroken. De inspecteur die hij stuurt wordt al snel dood gevonden, dus moeten zijn nicht en haar echtgenoot de situatie uitzoeken.

Genre
Uitgever

De Bezige Bij (2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het negerboek

Lawrence Hill (Auteur), Ine Willems (Vertaler)

Aminata is nog klein als ze uit Afrika wordt weggevoerd, de hel van een slavenschip weet te overleven en terechtkomt op een indigoplantage in Virginia. Ze groeit op in gevangenschap, maar dankzij haar doorzettingsvermogen en intelligentie weet ze zich vrij te maken. Wat volgt is een uitzonderlijke reis, verteld in haar eigen woorden, via Canada, Londen en terug naar Afrika.

Boek

Er was eens een rivier

Diane Setterfield (Auteur), Miebeth van Horn (Vertaler)

Een donkere midwinternacht in een herberg aan de oever van de Thames. De stamgasten vertellen elkaar verhalen wanneer plots de deur openvliegt en een gewonde vreemdeling het lichaam van een dood kind binnenbrengt. Een dood kind dat uren later terug tot leven komt. Is dit een mirakel, magie of door wetenschap te verklaren? Doorspekt met elementen uit folklore, mythologie en magisch realisme mengt Setterfield genres zoals fantasy, historische fictie, maar ook sprookjes tot een atmosferisch geheel, in een historische setting die veel gelijkenis vertoont met de 19de eeuw en de wetenschappelijke nieuwsgierigheid die hiervoor kenmerkend was.

Genre
Uitgever

Uitgeverij Orlando (© 2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Klara en de zon : roman

Kazuo Ishiguro (Auteur), Peter Bergsma (Vertaler)

In een toekomstige wereld probeert een op zonne-energie werkende 'kunstmatige vriendin' een ziek meisje te redden, waarbij ze haar plichtsbesef ver doorvoert en de wereld om haar heen niet altijd goed interpreteert.

Uitgever

Prometheus (2023)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Nultijd

Juli Zeh (Auteur), Hilde Keteleer (Vertaler)

Actrice Jola wil zich in alle rust voorbereiden op haar nieuwe rol. Samen met haar partner Theo gaat ze op vakantie. Een onschuldige flirt met duikinstructeur Sven mondt uit in een driehoeksverhouding. In een sport waar discipline en vertrouwen van levensbelang zijn, zorgt dit voor een gevaarlijke situatie.

Uitgever

Anthos (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De gevangene van de hemel

Carlos Ruiz Zafón (Auteur), Nelleke Geel (Vertaler)

Daniël Sempere is inmiddels getrouwd en vader van een kind. Het gaat niet goed met zijn vaders boekwinkel in Barcelona. Op een dag krijgt Daniël een goede, maar spookachtige klant. Dit vormt de aanleiding tot de onthulling van een vreselijke episode uit het leven van zijn collega en vriend Fermín. Er volgt een terugblik op de vreselijke toestanden die plaatsvonden tijdens de Spaanse Burgeroorlog die Fermín ternauwernood overleefde.

Boek

1q84 : [qutienvierentachtig]. Boek drie, Oktober-december

Haruki Murakami (Auteur), Jacques Westerhoven (Vertaler)

Aomame kan niet weg uit de flat waar ze zich schuilhoudt, Tengo kan niet weg bij zijn stervende vader, en Ushikawa kan niet weg achter de verborgen camera waarmee hij op ze loert. Ieder bezint zich op zichzelf. Wat kunnen ze anders doen? Maar wie zal de eerste zijn die deze patstelling verbreekt? Wat is de werkelijke reden dat de sekte Aomame ten koste van alles levend in handen wil krijgen? En wie is de mysterieuze nhk-collecteur die bij alle drie op de voordeur bonst?

Genre
Uitgever

Atlas (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar