In het Glasgow van de jaren tachtig probeert de jongste zoon van een gebroken en straatarm gezin voor zijn alcoholistische moeder te zorgen, terwijl hij zelf met zijn identiteit worstelt.
Als de auteur haar alcoholverslaving definitief wil overwinnen, keert ze na twaalf jaar terug naar de Orkney-eilanden die ze op haar achttiende verliet.
Een succesvolle advertentieverkoper in New York anno 1960 heeft een lieve vrouw en een zoontje van tien, maar zijn drankprobleem bezorgt hem een zenuwinzinking.
Een man uit Antwerpen die probeert als vertaler van gedichten de eindjes aan elkaar te knopen, doet weinig anders dan veel drinken en mijmeren over een brief aan de geliefde die hem ooit vanwege zijn drankzucht verliet.
Twee zussen kunnen alleen maar zwijgen over hun drinkende moeder en hun angsten, waarbij de ene er min of meer in slaagt in het gewone leven mee te draaien terwijl de andere steeds meer vervreemd raakt van haar omgeving.
Persoonlijk gekleurd essay over de rol van alcohol in leven en werk van zes Amerikaanse schrijvers: F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, Tennessee Williams, John Berryman, John Cheever en Raymond Carver.
Elke woensdag marineren de Ontwenners uit de ‘Afdeling der Verdwazing’ hun ziel in liters Karlsquellbier, dat zij als ALDI-team kopen in de gelijknamige supermarkt. Zo blijft het leven draaglijk en blijven zij content in de steriele vrede van hun Psychiatrische Instelling. Maar wanneer een gloednieuwe therapeut hen aan het tekenen zet, kerft hun potlood onverwacht diep in hun ziel.
Vier personen: een mentrix, twee leerlingen en de moeder van een van hen vertellen over wat ze voelen. Wat gebeurt er als er drank in het spel is en hoelang blijf je zwijgen om trouw te blijven aan die ander.